/
/
Har kun uchun nonushta retseptlari: oddiy bosqichma-bosqich ko‘rsatmalar va foto
16.09.2024

Har kun uchun nonushta retseptlari: oddiy bosqichma-bosqich ko‘rsatmalar va foto

Nonushta - bu kun davomida energiya beradigan eng muhim ovqatlanishdir. Tongingiz rostakamiga yaxshi o‘tishi uchun sizga har kuni tayyorlash mumkin bo‘lgan oddiy bosqichma-bosqich nonushta retseptlarini fotosuratlar bilan taqdim etamiz.

Muallif
Leyla Li
Nonushta retseptlari: foto, har kun tayyorlash mumkin bo‘lgan oddiy bosqichma-bosqich retseptlar

1. Sabzavotli omlet

Yengil va to‘yimli nonushta bo‘lib, uni atigi bir necha daqiqada tayyorlash mumkin.

shuba.life

Masalliqlar:

  • 3 ta tuxum
  • 1 ta pomidor
  • 1 ta kichik bulg‘or qalampiri
  •  1 ta kichik piyoz
  • Tuz va murch ta’bga ko‘ra
  • Biroz zaytun moyi

Tayyorlash bosqichlari:

  • Sabzavotlarni tayyorlash: Pomidor, qalampir va piyozni yuvib, mayda toʻgʻraymiz.
  • Qovurish: Zaytun moyini ozgina qizdirib, sabzavotlarni tovada 3-4 daqiqa davomida oʻrtacha olovda yumshaguncha qovuramiz.
  •  Tuxum qoʻshish: Bir idishda tuxumni tuz va murch bilan aralashtiramiz.
  •  Tuxumni sabzavotlarga qoʻshamiz va omletni 5-7 daqiqa davomida oʻrtacha olovda, burmasdan qizarguncha qovuramiz.

Dasturxonga uzatish:

Omletni issiq holda dasturxonga uzatamiz, xohishga ko‘ra, ustiga koʻkat sepishingiz mumkin. Yoqimli ishtaha!

2. Meva va yongʻoqlar bilan suli

Sogʻlom ovqatlanishni sevuvchilar uchun foydali va mazali nonushta. 

dzeninfra.ru

Masalliqlar:

  • 1 stakan suli
  • 2 stakan sut yoki suv
  • 1 dona banan
  • Bir nechta rezavor mevalar (qulupnay, malina, chernika)
  • Bir hovuch yongʻoq (yunon yongʻog‘i, bodom)
  • 1 osh qoshiq asal (ixtiyoriy)
  • Bir chimdim tuz

Tayyorlash bosqichlari:

  • Suli tayyorlash: Kastryulkaga sut yoki suv solib, qaynatib olamiz.
  • Sulini qoʻshamiz va tuz sepib, oʻrtacha olovda 5-7 daqiqa davomida pishiramiz.
  • Meva va yongʻoqlarni tayyorlash: Bananni to‘g‘rab, rezavor mevalarni yuvamiz, yongʻoqlarni maydalab solamiz.

Dasturxonga uzatish:

Sulini idishlarga quying. Ustiga mevalar, yongʻoqlar va asal solib, dasturxonga uzatamiz. Yoqimli ishtaha!

3. Avokado va tuxumli sendvich

Tez tayyorlanadigan va toʻyimli, shuningdek, oʻzingiz bilan olib ketishga juda qulay bo‘lgan nonushta.

lifehacker.ru

Masalliqlar:

  • 2 bo‘lak butun donli non
  • 1 dona pishgan avokado
  • 1 ta tuxum
  • Tuz va murch taʼbga koʻra
  • Biroz limon sharbati

Tayyorlash bosqichlari:

  • Tostni tayyorlash: Non boʻlaklarini toster yoki quruq tovada qizartirib olamiz.
  • Avokadoni tayyorlash: Avokadoni ikkiga boʻlib, urugʻini olamiz va mag‘zini qoshiq bilan olib, vilka yordamida pyure holatiga keltiramiz. Limon sharbati, tuz va murch qoʻshib aralashtiramiz.
  • Tuxumni pishirish: Tuxumni oʻzingiz xohlagancha qovuring (masalan, sarig‘ini oxirgacha pishirmasdan yoki omlet).

Dasturxonga uzatish:

Nonning bir boʻlagiga avokado pastasini surtamiz va ustiga qovurilgan tuxumni qoʻyamiz. Ikkinchi non boʻlagi bilan yopamiz va sendvich tayyor. Yoqimli ishtaha!

4. Bananli quymoq

Yengil va tez tayyorlanadigan retsept bo‘lib, ayniqsa bolalar sevib iste’mol qiladigan mashhur nonushta.

pikabu.ru

Masalliqlar:

  •  2 dona banan
  • 2 dona tuxum
  • 1/4 stakan un
  • 1/2 choy qoshiq qabartma
  • Bir chimdim tuz
  • Qovurish uchun ozgina yogʻ

Tayyorlash bosqichlari:

  • Xamir tayyorlash: Bananlarni idishda pyure holatiga keltiramiz. Tuxum, un, qabartma kukuni va tuz qoʻshib, yaxshilab aralashtiramiz.
  • Quymoq pishirish: Tovada yogʻni qizdirib, xamirni qoshiq bilan solib, kichikroq quymoqlarni shakllantiramiz. Har ikki tomonini 2-3 daqiqa davomida qizartirib qovuramiz.

Dasturxonga uzatish:

Quymoqlarni issiq holda asal, rezavor mevalar yoki yongʻoq bilan dasturxonga uzatamiz. Yoqimli ishtaha!

5. Yong‘oq va asalli yunoncha yogurt

Tez va foydali nonushta bo‘lib, uni atigi bir necha daqiqada tayyorlash mumkin.

maestropasta.cz

Masalliqlar:

  • 1 stakan yunoncha yogurt
  •  Bir hovuch yongʻoq (bodom, yunon yongʻog‘i)
  • 1-2 osh qoshiq asal
  • Bir oz dolchin (ixtiyoriy)

Tayyorlash bosqichlari:

  • Yongʻoqlarni maydalaymiz yoki butun holda qoʻshamiz.
  • Yogurtni idishga solib, ustiga yongʻoq va asal qoʻshamiz. Xohishga ko‘ra, ozgina dolchin sepib, dasturxonga uzatamiz.

Bu oddiy va foydali retseptlar kuningizni mazali va rang-barang boshlashga yordam beradi. Yoqimli ishtaha va kun davomida a’lo kayfiyat tilaymiz!