4-dekabrda qanday bayramlar nishonlanadi? Quchoqlashish kuni, Yangi yil sovg‘alarini buyurtma qilish va boshqa bayramlar
4-dekabrda tarixda sodir bo‘lgan muhim sanalardan biri: shu kuni Birinchi Bolqon urushi tugagan, aktrisa Elizabet Teylor yettinchi marta turmushga chiqqan, afsonaviy “Led Zeppelin” rok guruhi esa o‘z faoliyati yakunlaganini e’lon qilgan. Bu sanaga oid yanada ko‘proq qiziqarli bayramlar haqida quyida bilib olishingiz mumkin.
Quchoqlashish kuni
Bu bayramni nafaqat 4-dekabr, balki har kuni nishonlash mumkin! Psixoterapevtlarning tadqiqotlariga ko‘ra, bir kunda odamga kamida to‘rt marta quchoqlashish yetarli bo‘ladi, sog‘lig‘ingizni yaxshilash uchun esa sakkiz marta!
Yangi yil sovg‘alarini buyurtma qilish kuni
Yangi yil oldidan Qorboboga xat yozish va xohlagan narsalaringiz ro‘yxatini tuzishning ayni vaqti. Balki siz yangi telefon, kofemashina yoki chiroyli tufli xohlarsiz? Istaklaringizni aytishdan uyalmang – archa tagida topishingiz mumkin bo‘lgan sovg‘alarni chin dildan so‘rang!
Banklar kuni
4-dekabrda nishonlanadigan xalqaro bayram BMT tomonidan moliyaviy barqaror tizimni rivojlantirish uchun belgilangan. Shu munosabat bilan yangi kartani rasmiylashtirish, hisob ochish yoki shunchaki shaharning eng chiroyli banki oldida suratga tushishni taklif qilamiz.
Atrof-muhit kuni
Tailandda nishonlanadigan bayram, lekin biz ham ekologiya haqida bugungi bayram sababli qayg‘urishimiz kerakligini eslash uchun ajoyib imkoniyat. Bugun chiqindilarni saralash, plastik paketlardan voz kechish, do‘konda bir martalik idishdan foydalanmaslik yoki parklardagi qushlarni boqish kabi kichik ishlar bilan ekologiyaga yordam bera olasiz.
Pechenye kuni
Pechenyeni eng ko‘p sevuvchilar – amerikaliklar tomonidan nishonlanadigan bayram. Yangi yil oldidan tayyorlanadigan mazali zanjabil pechenyesi retsepti bilan biz ham bu bayramni qo‘shilib nishonlaymiz.
Zanjabil pechenyesi – retsepti:
Shakar – 100 gr
Asal – 170 gr
Ziravorlar: zanjabil, kardamon, dolchin, chinnigul – har biri 1,5 choy qoshiqdan
Soda – 2 choy qoshiq
Sariyog‘ – 130 gr
Tuxum – 1 dona
Un – 500 gr
- Pechni 180 darajaga qizdiramiz. Kastrulda shakar, asal va ziravorlarni qaynatib olamiz. Olovni o‘chirib, soda qo‘shamiz va aralashtiramiz (aralashma ko‘pirishi kerak). Sovutamiz.
- Keyin sariyog‘, tuxum va unni qo‘shib, xamir tayyorlaymiz.
- Xamirni yoyib, 4-5 mm qalinlikda yoyib, pechenyelarni kesamiz.
- Pechga qo‘yib, 10-15 daqiqa pishiramiz. Tayyor pechenyeni glazur, shokolad, biror sepiladigan bezak yoki o‘zingizga yoqadigan ko‘rinishda bezashingiz mumkin.